Hide & See

Mikael “Micke” Suorra äger och driver hide & see. Jag har i hela mitt liv haft ett brinnande jakt-, fiske- och naturintresse och är utbildad vilt-, fiske- och naturvårdare. Jag har bland annat arbetat som naturvårdare i Sareks, Muddus och Padjelanta nationalparker och som fiskeritekniker, samordnare och säljansvarig för tre fiskodlingar i Norrbotten.  Jag har också arbetat med skogsvård både i norra och södra Sverige.

Mitt ursprung är samiskt och min släkt har levt och verkat i Unna tjerusj (Sörkaitum sameby) i generationer.

Redan som 8-åring lärde min far mig locka järpe och som tonåring på tidigt 1980-tal påbörjade jag mina konversationer med älg- och rävsläktet. Under åren har jag testat mig fram och även lockat rådjur och björn. Det som är så intressant är samspelet och kontakten man får med djur i det vilda, och lära sig läsa dess beteenden. Lätt nördig om du frågar min sambo. Men fruktansvärt spännande om du frågar mig.

Efter en arbetsplatsolycka växte tanken starkare på att skapa något även för den stora målgrupp som funktionsnedsatta utgör. Planeringen av den här satsningen var också en av drivkrafterna på min väg tillbaka efter min egen skada.

I företaget hide & see har jag knutit samman mina intressen och mitt kunnande inom djur och natur till paket som gör naturen och djurlivet i Swedish Lapand tillgängligt för alla. Hos mig ska alla känna sig välkomna oavsett hur de tar sig fram.

Hemsidan hide&see

Kontakta mig

Mikael Suorra
Nedre Svartlå 29
961 98 Boden
+46(0)70-575 99 73
info@hideandsee.se